¡SOM!

Festival de Titelles Portsxinel·la

(Comarca dels Ports – Castelló)

PORTSXINEL·LA és un FESTIVAL comarcal d’espectacles de  teatre de titelles que es realitza en els pobles pertanyents a eixa  comarca: LA COMARCA DELS PORTS. El titella com a eix principal d’unió entre els pobles de la comarca  com Todolella, Vilafranca, Morella, Forcall, Castellfort, Castell  de Cabres, La Mata, Cinctorres, Villores, Olocau del Rey, Sorita del Maestrazgo, Palanques: dotze pobles  units per l’art, per la complicitat, per l’espectacle, una cita que  mai a tingut una referència igual en la Província de Castelló.  Encara que aquest any no han estat tots els pobles de la comarca, sabem de la predisposició que tenen d’altres en participar-hi.

PORTSXINEL·LA naix amb la voluntat de portar la cultura a una  de les comarques més llunyanes de la costa, les comarques de  l’interior, on cada vegada queda menys gent i cada vegada estan  més despoblades. Es celebra en un moment de l’any on no hi ha  molt de turisme, no serà a l’estiu ni en les festes del pobles, serà  en un moment on volem que la gent s’acosti a l’interior en una  barreja d’atracció turística i cultural. Apostem per lo complicat,  per lo difícil, però estem ben segurs que en un espai curt de  temps, rebrem la recompensa de construir un gran festival en  uns grans pobles.

¡Benvinguts a PORTSXINEL·LA!

PORTSXINEL·LA es un FESTIVAL comarcal de espectáculos de teatro de títeres que se realiza en los pueblos pertenecientes a esa comarca: LA COMARCA DELS PORTS. El títere como eje principal de unión entre los pueblos de la comarca como Todolella, Vilafranca, Morella, Forcall, Castellfort, Castell de Cabres, La Mata, Cinctorres, Villores, Olocau del Rey, Zorita del Maestrazgo, Palanques: doce pueblos unidos por el arte, por la complicidad, por el espectáculo, una cita que nunca a tenido una referencia igual en la Provincia de Castelló. Aunque este año no han estado todos los pueblos de la comarca, sabemos de la predisposición que tienen otros al participar.

PORTSXINEL·LA nace con la voluntad de llevar la cultura a una de las comarcas más lejanas de la costa, las comarcas del interior, donde cada vez queda menos gente y cada vez están más despobladas. Se celebra en un momento del año donde no hay mucho de turismo, no será en verano ni en las fiestas del pueblos, será en un momento donde queremos que la gente se acerque en el interior en una mezcla de atracción turística y cultural. Apostamos por lo complicado, por lo difícil, pero estamos muy seguros que en un espacio corto de tiempo, recibiremos la recompensa de construir un gran festival en unos grandes pueblos.

¡Bienvenidos a PORTSXINEL·LA!


Equip organitzador :

Direcció general i artística: Carles Benlliure i Rebeca Castro 
Producció general i Coordinació : Eclíptica d´Art
Producció executiva: Carles Benlliure i Rubén Milián
Coordinació zonal: José María Moles
Relacions institucionals: Carles Benlliure
Logística i tècnica: Rubén Milián , Maritza Cuervo.
Disseny – Il·listració: Mónica González
Comunicacions: Manolo Bosch i Eclíptica d´Art
Registro audiovisual: David Alba, Miguel Tronchon i Neus Reverté.